Home / Nieuws / Tagged: Press
Filter by tag:

Posts tagged "Press"

Mede-oprichter Arjan van Bremen in De Telegraaf

Mede-oprichter Arjan van Bremen in De Telegraaf

SPIN remote Co-Founder Arjan van Bremen in De Telegraaf

Kickstarter gaf het bedrijf SPIN remote letterlijk de ‘kickstart’ die ze nodig hadden. Zonder crowdfunding hadden de mannen achter deze afstandsbediening met touchpad hun universele zapper nooit zo snel op de markt kunnen brengen, aldus medeoprichter Arjan van Bremen.

“Het concept van SPIN remote is simpel: paal en perk stellen aan de wildgroei aan afstandsbedieningen. Een gemiddeld huis telt er al gauw vier, met elk zo’n veertig knoppen. Om niet in de afstandsbedieningen om te komen, biedt een universele uitkomst. Maar dan wel één met een strak design en die werkt met Bluetooth en infrarood, waardoor praktisch alle AV-apparaten - inclusief slimme lampen - kunnen worden bediend. Na jaren van research lag er in 2014 een prototype. Kosten: zo’n 100.000 euro voor 1100 units. Een bedrag dat we via crowdfunding bij elkaar wisten te sprokkelen.

Om wat buzz te creëren, startten we van tevoren een campagne via Facebook. Ook stuurden we persberichten naar allerlei interessante bladen. En we schakelden natuurlijk ons eigen netwerk in om zoveel mogelijk ‘clicks’ op Kickstarter te krijgen. Hoe meer ze klikken, hoe hoger je ranking, des te meer exposure.

Het mooie van deze financieringsmethode is tevens dat je direct in contact staat met de eindgebruiker, de klant. Zij hebben ons gedurende het hele traject waardevolle feedback gegeven. Met succes, want zo hebben de hoofdredacteuren van de EISA-bladen (een vereniging van vijftig gespecialiseerde tijdschriften uit 22 Europese landen) de SPIN remote ons onlangs nog uitgeroepen tot Accessoire van het Jaar. Een mooie bonus, zo aan de vooravond van onze Europese marktlancering.”

Bron: De Telegraaf

Mede-oprichter Mathijs Vaessen in Mediazine

Mede-oprichter Mathijs Vaessen in Mediazine

“Een gemiddeld huishouden heeft vier afstandsbedieningen met allerlei knoppen die je nooit gebruikt. We vroegen ons af wat een eenvoudige en stijlvolle oplossing kon zijn. Zo zijn we op het idee gekomen van SPIN remote, één afstandsbediening voor alle populaire apparaten zodat je huis echt ‘smart’ wordt. Met een draaibeweging bedien je je bestaande apparatuur als tv en speakers maar ook de nieuwste smart home gadgets.

We zijn met z’n drieën gestart en wilden graag testen of anderen net zo enthousiast waren. Toen hebben we onze baan opgezegd en zijn er helemaal voor gegaan, alles of niets. Dat was een spannende periode. We maakten een prototype, deden marktanalyse en stelden een businessplan op. En het lukte om ons doel op Kickstarter te halen!

Ik ben net terug uit Silicon Valley en dat is natuurlijk dé omgeving voor technologie en innovatie. Indrukwekkend hoe iemand als Elon Musk met bedrijven als Tesla en SpaceX traditionele industrieën op zijn kop heeft gezet.

Ons doel is nu eerst om ervoor te zorgen dat de SPIN remote in de winkels ligt en dat mensen het product omarmen. Dan is het wat ons betreft echt geslaagd.”

Co-Founder Mathijs Vaessen in Mediazine